Regulament ONG Online

Școala Digitală pentru ONG-uri este un program anual construit de Asociația Techsoup pentru a ajuta angajați și voluntarii organizațiilor neguvernamentale din România și Republica Moldova să beneficieze de training profesionist și la îndemână online în utilizarea tehnologiei sau soluțiilor online disponibile lor.

ONG Online este un program complementar Programului TechSoup în România și Republica Moldova, care echipează organizațiile cu tehnologia de care au nevoie ca să își îndeplinească misiunea, și este gratuit pentru organizațiile înregistrate și validate în aceste programe.

Prin Școala Digitală pentru ONG-uri ne-am propus să creștem capacitatea organizațiilor nonprofit de a identifica, selecta și implementa soluții și servicii online care să le ușureze sau eficientizeze managementul de proiecte, comunicarea cu comunitățile online de susținători sau strângerea de fonduri, dar și să le pregătească mai bine pentru a-și îndeplini misiunea într-o lume mult mai tehnologizată.

Invităm cei mai buni specialiști în tehnologie, marketing digital, SEO și SEM, branding, social media, comunicare online, design, antreprenoriat și afaceri online să susțină cursuri online gratuite pentru angajații și voluntarii organizațiilor nonprofit care se înscriu în ONG Online: Școala Digitală pentru ONG-uri.

În 2016 am organizat prima ediție a ONG Online în România cu sprijinul unei finanțări acordate prin Fondul ONG în România. 535 de angajați și voluntari ONG au participat la cel puțin un eveniment offline sau online de învățare în prima ediție a Școlii Digitale pentru ONG-uri. În total, 11 webinarii online au acoperit diverse subiecte precum: Google AdGrants, Google Analytics, inbound marketing, Google Apps, Customer Relationship Management de la Microsoft, si am călătorit cu trainingurile noastre offline în 6 localități din România. Înregistrările și prezentările create în prima ediție sunt toate disponibile gratuit pe acest site.

Cine se poate înscrie la ONG Online: Școala Digitală pentru ONG-uri

Școala Digitală pentru ONG-uri a fost creată exclusiv pentru angajați și voluntari ai organizațiilor neguvernamentale. Înscrierea și participarea în cadrul acestui program este deschisă și gratuită pentru oricine voluntariază sau lucrează într-o organizație nonprofit din România sau Republica Moldova.

Pentru a se putea înscrie la cursurile online din ONG Online, organizațiile nonprofit trebuie să fie înregistrate și validate în Programul TechSoup, în România, respectiv Republica Moldova. Înregistrarea și validarea în Programul TechSoup sunt gratuite și pot fi demarate aici:

Notă importantă: în fiecare țară sunt proceduri diferite de înscriere și analiză, de aceea înscrierea și validarea pot fi realizate doar pe platforma disponibilă pentru fiecare țară în parte.

Cum mă înscriu la trainingurile online din Școala Digitală pentru ONG-uri

Primul pas este înscrierea în ONG Online Școala Digitală pentru ONG-uri.

Identificați apoi trainingurile online la care vreți să participați și completați scurtele formulare de înscriere pentru ele: webinarii ONG Online.

Echipa TechSoup verifică apoi dacă organizația este înscrisă în Programul TechSoup în România, respectiv Republica Moldova.

Dacă organizația este deja înscrisă, veți primi confirmarea de participare la webinariile alese prin email, împreună cu informațiile de conectare la webinar în ziua desfășurării.

Dacă organizația nu este înscrisă, vă vom informa și veți putea demara procesul de înscriere, aici:

De îndată ce procesul de înscriere a fost demarat, veți primi confirmarea de participare la webinariile alese, prin email, împreună cu informațiile de conectare la webinar.

De ce trebuie să mă înscriu în Programul TechSoup

Validarea organizației în Programul TechSoup este un proces prin care verificăm dacă organizația este legal constituită și desfășoară activități în fiecare țară în parte. Procesul este gratuit, iar în plus afli și dacă ești eligibil pentru produse și tehnologii pentru organizația ta nonprofit.

În fiecare țară sunt disponibile produse și servicii online diferite pentru organizații nonprofit și vă recomandăm să parcurgeți cu atenție descrierile programelor TechSoup din fiecare țară:

Condiții de participare în Școala Digitală pentru ONG-uri

Ne rezervăm dreptul de a refuza accesul la următoarele webinarii, dacă participantul se înscrie, dar nu participă la 3 webinarii consecutive.

Pot participa în Școală până la 2 participanți din aceeași organizație nonprofit. Cel puțin 1 membru din echipa unei organizații nonprofit trebuie să participe la cursurile online, în calitate de reprezentant al organizației, pentru ca organizația să fie eligibilă pentru a primi diploma ONG Online.

Absolvire

Reprezentanții organizațiilor care vor participa și vor realiza temele pentru mai mult de 6 dintre trainingurile online din ONG Online vor primi diplome de absolvire a Școlii Digitale.

Înregistrări și prezentări ale trainingurilor online

Toate cursurile online vor fi înregistrate și prezentarea lor va fi disponibilă online gratuit, pe site-ul proiectului, după finalizarea Școlii Digitale. Recomandăm participare activă la cursurile online pe parcursul Școlii pentru a beneficia de prezentări și înregistrări după derularea webinariilor. Înregistrările ediției 2016 sunt deja disponibile în zona de resurse a site-ului.